Blog

politi

Afmeld selv din skrotbil.

Pas også på med, hvem du sælger din bil til.

Når du skiller dig af med din bil, Tilrådes det, at du selv tager dine nummerplader med derfra under armen, og går hen og afmelder dem selv på et motorkontor, eller en synshal.

Ved egen afmelding af nummerplader får du følgende fordele:

Du får dine resterende forsikring og vægtafgifts penge tilbage fra den dag bilen er afmeldt.

Tilbagebetalingen sker Indenfor kort tid.

Det betyder, at køber ikke kan køre rundt i din bil på dine nummerplader i 3 uger. Selvom det er lovligt, og lade dig betaler gildet. Og som i værste fald betyde en ekstra udgift for dig på mange hundrede kroner ja måske flere tusinde kroner. Hurtig afhentning af din Skrotbil og tjener du penge.

Du vil også kunne spare mange penge på, at din skrotbil straks bliver afhentet og afmeldt hurtigt.

Der er nemlig kun dig til at betale for den tid skrotbilen står og venter på afhentning af en skrothandler, som. evt. har lover dig kr. 200-500 hundrede kroner mere for din skrotbil. De “ekstra penge” har du tabt mange gange ved at din bil står med plader og venter på en afhentning.

Regn selv ud hvad du betaler i forsikring og vægtafgift på blot tre ugers venten med nummer plader på.

Du vil samtidig kunne undgå et misbrug af dine nummerplader. Ved at du straks afmelder dine nummer plader kan du undgå følgende hændelser, som kan give dig.

Masser af bøvl og ballade. At man ikke misbruger din bil/nummerplader til at stikke af fra eks. en benzin regning på en tankstation. Du kan undgå en parkeringsbøde. Du får ikke en bøde for, at din bil ikke er blevet synet til tiden, eller ikke er afmeldt før fristen udløb.. (kr. (Bøde kr.2.000)

Må et transportfirma afhente udtjente køretøjer på en privatadresse?

Det er kun godkendte autoophuggere, som må modtage eller afhente udtjente køretøjer. Et transportfirma kan dog på vegne af en godkendt autoophugger foretage selve transporten af et udtjent køretøj fra en privatadresse og til autoophuggerens adresse. Transporten kan kun ske på foranledning af den godkendte autoophugger, og transportfirmaet skal være registreret i affaldsregisteret som transportør (link til info om affaldsregisteret).

Autoophuggeren skal give transportfirmaet en skrotningsattest med, hvor afsnit 2 er udfyldt, og transportfirmaet skal sikre, at den pågældende sidst registrerede bilejer underskriver den medbragte skrotningsattest. Det anbefales, at autoophuggeren tager en kopi af den udfyldte skrotningsattest

NYE REGLER: SÅDAN FÅR DU 5.000 KR. I SKROTPRÆMIE

FOR EN GAMMEL DIESELBIL

Er din dieselbil fra før 2006 færdig? Afleverer du den hos en miljøgodkendt autoophugger, har du fra 1. februar ret til en forhøjet, skattefri skrotpræmie. Tjek detaljerne her

Fra 1. februar 2019 hæves skrotpræmien for ældre dieselbiler til 5.000 kroner mod tidligere 2.200 kroner.

Den nye højere skrotpræmie er en del af regeringens klima- og luftudspil. Det gælder kun dieselbiler, både person- og varebiler, der er indregistreret før 1. januar 2006.

Ordningen løber til og med 2020, eller når puljen på de 100 millioner kroner, der er afsat til den højere præmie, er brugt.

For dieselbiler indregistreret efter 1. januar 2006 vil skrotpræmien fortsat være på 2.200 kroner. Det samme gælder benzinbiler.

Få din skrotpræmie

Opfylder du betingelserne for udbetaling af skrotningsgodtgørelse, kan du få udbetalt din skrotpræmie:

  • Bilen skal være afmeldt i Motorregistret
  • Bilen skal være indleveret til en af Miljøstyrelsens godkendt ophugningsvirksomhed.
  • Bilen må ikke eksporteres efterfølgende. Den må ikke indregistreres i et andet land efter afmelding i Motorregistret, og der må ikke være opnået godtgørelse af registreringsafgift.
  • Afmeld bilen

    Før du har ret til en skattefri skrotpræmie på 2.200 eller 5.000 kr. skal bilen være afmeldt i Motorregistret. Har du ikke overskud til selv at afmelde bilen, kan du kontakte en godkendt autoophugger, der har adgang til motorregistret og kan afmelde bilen. Det skal lige siges at der er penge at spare ved selv at afmelde bilen.

    Kontakter du en autoophugger der ikke er med i bilimportørernes ordning, skal du være opmærksom på at de selv kan fastsætte prisen for skrotning. Derfor er det en god ide at ringe og forhøre dig om prisen i første omgang.

    Generelt tager en autoophugger 250 kr. for at afmelde køretøjet, men, hvis du selv afmelder køretøjet hos SKAT koster det 60 kr. De fleste autoophugger tilbyder endda gratis afhentning og afmelding af nummerplade, så det er bare om at ringe rundt og høre, hvad de forskellige autoophuggere tilbyder.

Call Now ButtonRing : 27 17 20 47